Saturday, August 18, 2018
Home Blog

Tempat Menarik di Johor 11 Tempat Cadangan Untuk Anda

Terletak di lokasi paling selatan dalam Malaysia, kini makin banyak tempat menarik di Johor Bahru yang ditawarkan untuk pengunjung. Banyak tempat juga sudah diberi...

Baca Buku Pada Bayi ? Apa Kesan Jangkamasa Panjang?

“Ish, kenapalah isteri aku beli banyak buku baby ni. Nak suruh aku ajak baby 6 bulan membaca semua ni? Dia bukannya faham pun… Nanti...

Ini 5 Kelebihan Makan Ayam Untuk Kesihatan Dan Perkembangan Bayi

Penting untuk anda tahu bahawa makanan pejal boleh mula diberikan kepada anak apabila mereka berumur 6 bulan ke atas. Hal ini kerana, makanan pejal...

Penapis Udara Cuckoo – Adakah Ianya Berkesan ?

Baiklah kali ini saya akan ceritakan pengalaman menggunakan penapis udara yang dikeluarkan oleh syarikat Korea iaitu Cuckoo. Kenapa saya boleh mencuba penapis udara cuckoo...

6 Langkah Yang Anda Boleh Gunakan Untuk Elak Anak Minta Sentiasa...

“Dah tak larat nak dukung anak, baru letak bawah je dah nangis nak suruh dukung, haishh” Pernah alami situasi macam ni? Kalau pernah, anda boleh...

Terima kasih, MediaKedah Kini Mencecah 13000 Pageviews

Assalam dan selamat sejahtera kepada semua pengikut dan pelawat blog MediaKedah.com . Kami ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada anda kerana atas sokongan selama...
bunga cengkih

Faedah Perubatan Bunga Cengkih

Kajian tentang cengkih (nama saintifik: Syzygium aromaticum) mendapati ia merupakan sumber anti-oksidan semulajadi yang terbaik. Cengkih digunakan terutama dalam masakan mempunyai ciri-ciri pengubatan yang...
mok cun

Telatah cikgu ‘Mok Cun’ cuit hati netizen

SEKITAR minggu lalu, sebuah video yang dimuat naik oleh seorang guru wanita di Facebook menjadi tular dan mencuit hati netizen. Dalam video itu, Masturah A....
cantik yang beracun

Awas Philodendron imbe si cantik yang beracun

Spesies Philodendron imbe datang daripada keluarga tumbuhan Araceae. Ia sesuai ditanam sebagai tanaman hiasan kerana mempunyai bentuk pokok yang menarik. Daunnya berbentuk bujur panjang seakan bentuk...
baba nyonya

Menu tradisional Baba Nyonya

MELAKA cukup terkenal dengan kepelbagaian makanan dan masakan yang sedap serta unik. Situasi itu menyebabkan Melaka kerap menjadi pilihan orang ramai termasuk pelancong dari luar...

Media Menarik Lain